Vandrerne – Om at leve intenst på slap line
Siden jeg kan huske, har jeg været fascineret af det skrevne ord som formidling af menneskers længsler og drømme. Foredraget tager udgangspunkt i en rygsækrejse på egen hånd til Peru i 2010, der skulle vise sig at blive startskuddet til en dramatiske indre rejse, der varede i 10 år. Det er møderne med andre mennesker og oplevelserne på turen, der inspirerede mig til at skrive romanen. Det har ikke været kedeligt.
Rejsen til Peru blev skelsættende og afgørende for, hvor jeg er i dag personligt og professionelt. Jeg fortæller ærligt om de udfordringer og forhindringer på vejen, jeg har forceret og hvordan jeg håndterede dem. Tilhørerne får et indblik i, hvordan turen i de storslåede andesbjerge viste sig at blive en vandring på de indre linjer og en opdagelsesrejse hjem til mig selv snarere end en kulturel oplevelse. Og så skal det selvfølgelig ikke være mere selvhøjtideligt og alvorligt end nødvendigt. Anekdoter fra Peru og Vestegnen blandes med livsklogskab og afleveres med en god portion selvironi. Det er en livsbekræftende fortælling med et glimt i øjet om, hvordan livet kan leves intenst på slap line.
Historierne folder sig ud med hjælp fra billeder fra det private fotoalbum op igennem 70´erne til Perus bjerge i 2010.
Temaerne i foredraget spænder vidt og vil være genkendelige for de fleste:
- Opgøret med min opvækst på Vestegnen og især med min mor, der sloges med sig selv, sin hang til alkohol og et såkaldt vanskeligt sind.
- Hvordan jeg gik fra at lave rav i relationerne og træffe dårlige valg til at stoppe op og blive direktør i eget liv, genvinde min selvrespekt og forstå mit eget ansvar for at forhindre konflikterne.
- Jagten på kærligheden og efter at finde de eftertragtede hylde i livet, hvor jeg kunne passe ind.
- Var det virkelig nødvendigt at rejse ud og så langt væk for at finde hjem?
- Oplæsning af passager fra bogen
Husk at arrangører af litterære arrangementer kan søge om tilskud til forfatterens honorar her